Humanwise Programma's

Focus programma

Burn out is veel meer dan alleen vermoeidheid. Het gaat om emotionele uitputting en een gevoel van sterk verminderde persoonlijke bekwaamheid. Niet meer kunnen vertrouwen op je kracht/kunde van voordat je in een burn-out terecht kwam, met alle gevolgen van dien.

Leiderschap programma

Dankzij alle onderzoeken en theorieën zijn er evenveel visies over wat leiderschap nu precies is. Veel organisaties voeren leiderschapsprogramma’s en iedereen “doet aan” leiderschapsontwikkeling. Wat is dan precies Leiderschap en wat kun je dan het beste doen?

Inter-relationele communicatie

Inter-relationele communicatie geeft inzicht in de manier waarop je communiceert met anderen, hoe verhoud je jezelf in relatie met jouw omgeving. Waarbij het leerzaam is om inzicht te krijgen in ‘onbewust toegepast’ aanvallend en defensief gedrag. Onbewust heeft ieder mens na zijn of haar kinderjaren een ‘zelfgecreëerde ik’ opgebouwd. Een manier van denken en communiceren die je onbewust toepast. Een wijze waarmee jij je op jouw manier staande houdt in de maatschappij. Dat geldt voor jou maar ook voor ieder ander: je collega, je partner en je klant, cliënt, etc.

Stress & Emotionele competentie

Kun jij jouw emoties voelen, zodat je ervan bewust bent wanneer je stress ervaart? Ben je in staat om jouw emoties onder woorden te brengen en daarmee jouw behoeften kenbaar te maken en jouw emotionele grenzen aan te geven? Kun jij onderscheid maken tussen reacties die relevant zijn voor hier en nu en reacties die voortkomen uit gebeurtenissen in het verleden? Geef je jouw eigen behoeften voorrang, in plaats van dat ze worden onderdrukt omdat je anderen wilt pleasen of door anderen te worden geaccepteerd of goedgekeurd?

Beantwoord je twee of meer van deze vragen met ‘Nee’? Lees dan verder 

Organisatie programma

Stel dat iedereen binnen jouw organisatie werkt en leeft vanuit wie hij/zij is met zijn/haar eigen unieke talenten. Vanuit gedeelde normen en waarden, vanuit focus op een gedeeld doel. Stel dat dàt mogelijk zou zijn.

Systeem

Wij leven in verschillende Systemen, de organisatie waarin je werkt, het team waar je onderdeel van bent, de sportvereniging en natuurlijk jouw eigen gezin. Wat zijn de invloeden van systemen op jouw functioneren? Of sterker nog op het functioneren van jouw team en organisatie?

Team programma

Team Ontwikkel Programma’s zijn programma’s die op maat worden gemaakt, afgestemd op wat er nodig is binnen een team. Onderstaande thema’s zijn voorbeelden die kunnen worden verwerkt in het programma. Ze kunnen ook afzonderlijk kunnen worden ingezet op specifieke vragen binnen teams.