Het Systeem waar je deel van uit maakt

Wij leven in verschillende Systemen, de organisatie waarin je werkt, het team waar je onderdeel van bent, de sportvereniging en natuurlijk jouw eigen gezin. Wat zijn de invloeden van systemen op jouw functioneren? Of sterker nog op het functioneren van jouw team en organisatie?

Deze systemen bestaan uit patronen. Zo zijn er verschillende patronen, patronen die rust geven, duidelijkheid, iedereen weet wat hij/zij moet doen. Er zijn ook patronen die onrust veroorzaken, hardnekkig zijn en waar je energie op verliest: bijv. iets zelf doen omdat je de ander niet vertrouwt of moeite hebben met hiërarchie en de leidinggevende niet accepteren, jezelf niet laten zien of jezelf overschreeuwen! Wanneer het een patroon is waar je last van hebt, verlies je energie. Dan is het goed om te kijken waar dit gedrag vandaan komt en hoe jij er mee om wilt gaan?

Deze patronen zijn meestal ontwikkeld tijdens je kindertijd (of in de opstartfase van een team of organisatie), omdat ze ooit helpend of nodig waren. Patronen die zo ‘eigen’ zijn dat je ze, zonder bewust hiervan te zijn, ook op andere plekken hanteert, al dan niet succesvol.

Om de situatie vanaf een afstand te bekijken brengen we de situatie in kaart.  Hiermee kijken we samen naar wat er zoal speelt en welke plek jij inneemt, in je team, met je leidinggevende of in je gezin. Op deze manier krijg je inzicht en kun je betekenis geven aan wat er gebeurt. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er onder de waterlijn een beweging ontstaat, die zorgt voor een positieve blijvende verandering in jouw (professioneel) leven. 

Wil je meer weten, neem gerust contact op.

Laten we elkaar ontmoeten.

Wil jij ook Eigen | Wijs | Ontwikkelen?
wij staan graag voor jou klaar.