Nieuws

Co-regulatie op de werkvloer: Een sleutel tot psychologische veiligheid

De Polyvagaal Theorie (Dr. S. Porges) benadrukt niet alleen de individuele reacties van werknemers op sociale interacties, maar ook het belang van co-regulatie binnen sociale groepen. Co-regulatie verwijst naar het proces waarbij individuen elkaars autonome zenuwstelsel beïnvloeden om een gedeelde staat van psychologische veiligheid te bereiken en te behouden.

Hoe je kunt herstellen van Trauma, Angst en Burn-out met de Polyvagaal Theorie en het Safe Sound Protocol

Het leven brengt ons soms uitdagingen die ons emotioneel en mentaal kunnen uitputten. Trauma, PTSS, angsten en burn-out zijn enkele van de meest verstorende ervaringen die we kunnen doormaken. Gelukkig biedt de polyvagaal theorie in combinatie met het Safe Sound Protocol een veelbelovende aanpak voor herstel en welzijn…

Een overactief sympathisch zenuwstelsel is vaak te merken aan snel boos zijn, paniekerig, verdrietig of zich terugtrekken en angstig zijn. Veel jongeren hebben daar mee te maken.

Coaching met behulp van de polyvagaal therapie en de IFS methode helpt om weer meer verbinding met je Zelf te maken en het herstellen van de balans in het autonome zenuwstelsel en het verbeteren van de emotionele veerkracht…

“Mannelijke Zelfmoordpreventie: Een Diepgaande Blik op Polyvagaal Therapie”

20 november is Internationale Mannendag, in 1991 in het leven geroepen door mannenrechtenactivis Thomas Oaster. Onder meer om stil te staan bij de problemen waar mannen mee worstelen, zoals thuisloosheid, geweld, ouderverstoting en suïcide. Zelfmoord is een zorgwekkend wereldwijd probleem, en statistieken tonen aan dat mannen vaak een verhoogd risico lopen. Het begrijpen van de complexe factoren die bijdragen aan zelfmoord bij mannen en het verkennen van effectieve behandelingsbenaderingen is van vitaal belang. Een opkomende benadering die aandacht verdient, is polyvagaal therapie, die gericht is op het reguleren van het autonome zenuwstelsel en het bevorderen van emotioneel welzijn.